Baby Massage

Utrecht

Mogelijk als prive of groeps cursus, thuis of op locatie

Hechting

Door Huid op Huid contact met je baby wordt oxytocine aangemaakt bij zowel Jou als bij je Kindje. Oxytocine is Het hormoon van liefde en hechting. Je werkt aan je band terwijl je zelfvertrouwen groeit en je zonder woorden communiceert met je baby.

Stimuleer

het imuun systeem

van je baby


Massage stimuleert een belangrijk ‘verdedigingsmechanisme’ van het lichaam tegen infectie.

Shantala Baby en Peuter Massage

Naast doula ben ik ook Shantala peuter en baby massage docent. Tijdens de cursus leer je je baby of peuter masseren via de Shantala Babymassage methode. 

Shantala was een Indiase moeder die haar baby (zoals vrijwel alle moeders in India) dagelijks masseerde. Als dank voor haar medewerking aan een film en een boek over babymassage is deze methode van babymassage naar haar vernoemd.


Babymassage is een fijne en laagdrempelige manier voor de ouder(s) om samen te ontspannen, contact te maken met je kindje en zo jullie band te versterken. Door met aandacht te masseren ben je op een andere, meer bewuste manier bezig met je kleintje dan dat je doet tijdens het praktische voeden en verzorgen.


De baby massage is niet alleen erg leuk om te doen, maar het is ook een mooie manier om je liefde voor je kleintje te tonen, geborgenheid te schenken en zelfvertrouwen te geven aan je kindje. Bovendien heeft regelmatige massage een gunstige uitwerking voor babietjes die last hebben van klachten als buikkrampjes, onrust en vaak huilen.


De massage stimuleert de ontwikkeling van de zintuigen, het voelen, de doorbloeding van het babylichaam, de ontwikkeling van de spieren en het lichaamsbesef van je kleintje. 


Bonus: Je kindje gaat ook in de Tummy Tub, een badje waarin je kindje net als

De Baby massage cursus is geschikt voor één ouder (moeder of vader) met een baby van 6 weken tot ongeveer 9 maanden.

QUOTE

"Aanraking is de eerste taal die we spreken"

Tarieven Babymassage


Eenmalige Workshop Baby massage GROEP

* eenmalige workshop

* in groepsverband met 5 andere moeders

* je leert een aantal basis massage technieken

* de baby gaat in een tummy tub

40

PRIVE MASSAGE CURSUS

* 2 bijeenkomsten (met of zonder partner)

* bij jou thuis

* incl. biologische massage olie

* incl. geilustreerde pdf met alle aangeleerde technieken

*indien nodig extra sessie voor 25eu extra

€125

BABY MASSAGE CURSUS (GROEP AAN HUIS)

*2 x90 minuten

*vanaf 3 deelnemers - bijvoorbeeld moeder vriendinnen van de zwangerschaps cursus, o f centering pregnancy groep

*bij een van de ouders of op locatie

*incl. biologische massage olie

*bijzondere ge:illustreerde pdf met daarin alle aangeleerde technieken

€90 pp

PRIVE BABY MASSAGE CURSUS + ONTSPANNEN MAMA MASSAGE

* 2 bijeenkomsten (met of zonder partner)

* bij jou thuis

* incl. biologische massage olie

* incl. geilustreerde pdf met alle aangeleerde technieken

  • ontspannen Mama massage van 60 minuten aan huis

€225

"Paulina is er voor je, voor, tijdens en na je bevalling. Ze kijkt met jou naar hoe jij het fijnst kunt bevallen, is de hele bevalling je steun en toeverlaat en na de bevalling blijft ze jullie als nieuwe mama en gezin ondersteunen zodat dat jij de tijd krijgt om aan je kindje te wennen en goed terug kunt kijken op je bevalling. 

Juist de post partum ondersteuning was heel fijn. Ik heb haar post partum prep workshop niet kunnen volgen (bestond toen nog niet) maar ik kan hem iedereen aanraden, je bevalling is maar kort, daarna begint het pas. 

Paulina brengt heerlijke zachte vrouwelijke rust mee. Ze maakt echt contact met je en stelt alles in het werk om te zorgen dat jouw bevalling verloopt volgens jouw wensen. 

Belangrijk hierin zijn ook dat zij jouw rechten als vrouw niet uit het oog verliest, tijdens een bevalling. Ze kan je hier veel over informeren.."

Liza & Jasper

"Het is nu een tijdje geleden dat Paulina bij ons was voor de babymassage en ik heb er nog steeds profijt van. Ik heb contact met haar gezocht omdat ik de band tussen mijn dochter en mij wilde versterken en ik had gehoord dat babymassage daar een goed middel voor was. Borstvoeding lukte niet, waardoor ik me echt zorgen maakte om onze bonding. Naast dat babymassage echt super leuk is, geeft Paulina heel veel praktische tips die passen bij ons kindje. Maar even belangrijk is dat ze ook echt oog heeft voor de moeder en daar met al haar ervaring heel veel tips en informatie kan geven waardoor je na haar bezoek als moeder heel veel positieve energie hebt gekregen en je een relaxte baby hebt. Uiteindelijk is de borstvoeding door tips van Paulina (ze heeft me in contact gebracht met de juiste mensen), zelfs nog gelukt na 9 weken. Achteraf gezien ook een kwestie van ontspannen en vertrouwen krijgen, maar juist door Paulina kreeg ik dit weer. En door de lessen van Paulina, geniet onze dochter zichtbaar van de massages die ze krijgt. Dus beiden zijn wij ontzettend tevreden en blij met de babymassage cursus van Paulina!"

Jeanne heeft de privé baby massage cursus gevolgd in April 2019

Paulina was my doula for both my children, in 2014 and 2017.

Jo & Nick

"Ik had van te voren verwacht meer te weten te komen over wat ik kon verwachten in de periode na bevalling en dat is ook zeker wat er is gebeurt! Het was ontzettend fijn zo ondergedompeld te worden in de fijne sfeer van de studio en jouw presence terwijl ik van alles leerde over de post partum periode. Door jouw cursus heb ik nóg meer zin in het moederschap! De zin ´Als het goed gaat met de moeder, gaat het goed met de baby´ heeft veel indruk op me gemaakt. Erg bijzonder!"

Lotte volgde de Post Partum Prep workshop - januari 2019

" the biggest thank you for My  Doula  Paulina who was there as My Advocate in a fully medicated pre planned C section. Thank you for making sure I was comfortable with my own choices! "

zohar & robert

" I would like to openly thank my super duper  Doula Paulina  Glapinski-Zoethout  for her care and support and utmost professionalism in being a wonderful shoulder to lean on whether during the pregnancy or the delivery or after.. I can't recommend her enough & I cannot express how grateful I'm for having her in my life!!"

Anna

“Deze workshop is echt een must voor elke moeder-to-be. Je leert er de dingen die je niet tegenkomt op de mommyblogs of in tijdschriften, maar die juist super belangrijk zijn voor een fijne start. Als je voorbereid bent op de eerste tijd na de bevalling en daarin investeert heb je er jaren plezier van. Want als je iets vergeet na de bevalling dan is het wel om lief en zacht te zijn voor jezelf.”

Shinta volgde de Post Partum Prep workshop - zomer 2018

WhatsApp chat